Exista vise, dorinte care ti se implinesc dupa multa vreme, dupa multi ani….cand nu te mai astepti, cand nu te mai gandesti….

Ti-ai dorit candva diverse lucruri dar viata te-a dus pe alte cai. Stapanul de Sus a considerat ca nu-i timpul, ca nu trebuie, ca nu esti pregatit….

El stie mai bine cand e timpul, cand e cazul…Ma intreb daca nu se poate insela uneori. In noianul de cereri, dorinte si pretentii ale oamenilor, poate oboseste si se mai inseala. Sau nu?

Dar daca-ti vine randul mai tarziu…dupa 10…20…chiar 25 de ani…de ce?…ce se schimba?…de ce se intampla?…de ce acum se poate?…O fi vorba de o lectie? Ceva trebuie sa inveti? Sa faci?

Pe vremea studentiei visam sa ma mut in Bucuresti. De fiecare data cand paraseam orasul aveam o strangere de inima, un regret, o dezamagire.  Ii invidiam pe cei din spatele geamurilor luminate. Pentru ei, aici era ACASA….pentru mine inca nu…INCA…Apoi am uitat. Viata mi-a scos alti oameni si alte drumuri in cale…Acel plin de sensuri ACASA si-a schimbat locatia.

In definitiv, ACASA e acolo unde te simti iubit, respectat, pretuit, dorit…

Si totusi, cum in viata apar multe lucruri neasteptate, acum vreo 3-4 ani, in timpul unei vizite in Bucuresti, am avut parte de niste stari ciudate, de un  deja-vu…Locuri, strazi, case, blocuri care mi se pareau cunoscute, imi creau emotii ciudate, imi dadeau senzatia placuta de ACASA. Dupa ce-am pendulat ani de zile intre realitate/ratiune  si tentatia de a ma muta, am stiut cumva ca acum e timpul….Aici era ACASA….

Mi-aduc aminte ca atunci cand m-am intors acasa am avut senzatia ca cineva “m-a dat afara”, “m-a respins”…mi-a inchis usa CASEI iar eu am ramas bajbaind prin intuneric, dezorientata, dezamagita…Ca atunci cand te intorci din concediu si simti ca te doare fiecare celula ca s-a terminat, ca dai piept cu realitatea de zi cu zi.

Pana la urma am facut pasul. M-am mutat! Si ramane intrebarea: de ce acum, dupa atatia ani? De ce sunt randuite asa lucrurile? De ce dorinta asta a fost pusa de cineva mai pe la coada listei? E ceva de stiut, de invatat? Sau e doar acel ” asa a fost sa fie”?

Cine spune dorintelor noaste: ” acum e timpul”?  Si cum le triaza? Cum stie care e timpul potrivit pentru fiecare?

23 mai 2017

Timpul potrivit….