Viata te surprinde in fiecare zi. Oamenii te surprind. Asteptarile te ingenunchiaza. Afli ca dai credit unor persoane care nu merita, care te folosesc, care-ti pun la incercare nervii in fiecare zi, carora le asculti “teoriile” si pentru care lasi de la tine de fiecare data.
Sunt oameni carora li se pare normal sa arunce cuvinte, sa judece, oameni care nu inteleg ca te pot rani.
Dureros nu e ca o fac, ci ca nu inteleg ca te doare. Ba chiar sunt mirati daca te simti ofensat. Se mira ca te superi, ca nu mai vorbesti, ca nu mai suni, ca te retragi. Te retragi fara cuvinte, asa cum faci tu de obicei. Ce rost ar avea cuvintele? Ei oricum nu inteleg nimic! Nu constientizeaza deranjul tau, deci nu le pasa!
Pentru ei nu esti decat un “paratrasnet”. Ba, mai rau, un fel de topogan unde isi arunca cu nonsalanta frustrarile, durerile, rautatile, cuvintele grele, incrancenarea, egoismul…Rar, iti arunca ceva cuvinte frumoase, dar doar pentru a-ti scoate ochii la momentul potrivit…
Desigur, tu esti vinovat ca accepti, ca dai credit, ca tolerezi, ca-ti rupi din timpul tau sa-i asculti, sa le alini ranile…Esti vinovat ca nu poti fi dur, transant, ca nu poti sa inchizi usi, cai, tot ce ar duce la tine…
Vine insa timpul!
Nu mai vrei sa auzi, nu mai vrei sa pierzi timp, nu mai esti dispus sa fii spectator la nervii si frustrarile altora, nu mai ai rabdare, nu mai ai toleranta, nu mai vrei sa fii “paratrasnetul” altora, nu mai vrei sa te faci ca nu intelegi cuvintele aruncate, nu mai vrei sa inchizi ochii la ignoranta, la prostie, la incultura. E mai bine sa ramai in zona ta de confort, cu oameni care te inteleg, cu oameni care impart aceleasi valori cu tine.
Ai vrut sa cobori stacheta, sa fii empatic, sa dai credit, sa oferi din experienta ta, sa fii intelegator, sa asculti….Dar nu se poate!
Unii oameni nu merita! Aceiasi care cred ca li se cuvine totul, ca li se iarta totul….Cei pentru care, probabil, s-a inventat proverbul “dai un deget si ti se va lua toata mana”.
De astazi, insa, gata! Fiecare cu valorile lui!
E o lectie…Lectia zilei de astazi…Speri ca de data asta ai invatat-o!
Nu pierzi nimic. Doar niste oameni care te-au secat de puteri, de nervi, de echilibru…Oameni care cer tot, au pretentii, dar n-au rabdare, la randul lor, cu tine. N-au timp sa asculte, se tem ca-i incarci negativ.
Nu e vina lor! E vina ta! Ca nu ti-ai invatat lectia pana acum.
E timpul!
E timpul sa-ti regasesti valorile, confortul, sufletul, emotiile, principiile…viata ta!

30 aprilie 2020

Lectia zilei…
Tagged on: