Fragmente…
….din ce va fi sa fie…..

“…Planuia asta de multa vreme…N-a avut timp, n-a avut curaj, viata a trimis asupra ei o avalansa de alte probleme….Pana intr-o zi, cand totul n-a mai fost doar un “plan”, ci o realitate…Brutala…Numai asa putea ea sa ia o decizie…In cateva zile si-a facut bagajele si a plecat…Ciudat, fara sa se uite in urma, fara sa aiba timp sa realizeze ce face…Credea ca e un loc “inchis”, un oras ‘mort”…Vina, insa, era a ei…N-a inteles…Ea era “inchisa”, “moarta”, in afara timpului si a realitatii….
Lumea era frumoasa! Oamenii erau fericiti, in miscare…Faceau lucruri marete, frumoase…se intalneau, radeau, iubeau, faceau planuri….
Ea de ce n-a vazut toate aceste lucruri? Era nefericita si credea ca toate si toti sunt la fel ca ea. De ce n-a vazut? De ce n-a simtit? Si de ce simte acum ? De ce le vede?
Adevarul e ca, oriunde ai pleca iei cu tine teama, frica, depresia, nefericirea…tot bagajul urat pe care-l ai, pe care alegi sa-l ai….Nu scapi fugind ! Nu asta-i solutia !
Stie raspunsurile….Stie ce-ar spune altii sa faca… Totul e doar teorie, insa. Daca nu simti, nu vine de la tine, daca nu te ierti, nu te iubesti, nu te-mpaci cu tine….asa cum esti, daca nu te accepti….NU MERGE !
Ar vrea sa arunce balastul din spate. Nu stie cum si nu stie unde….In toate si pentru toate, trebuie sa existe o MOTIVATIE.
Ceva…Cineva….pentru care sa-si doreasca sa iasa la suprafata,
sa lupte…Cineva pentru care sa-si doreasca sa se opreasca din drum….Cineva care sa-i imblanzeasca si sa-i mangaie sufletul…
Sa poata sa spuna: ” Pornisem pe un drum fara intoarcere. Tu m-ai oprit din drum….Exista ceva pentru care merita sa incerc sa traiesc, nu doar sa exist….”
Zambeste amar…Ii vine in minte o comparatie…Se intampla cateodata sa fii suparat, impovarat…intri cu ultimele puteri intr-o biserica …te rogi si lacrimile fierbinti iti inunda fata….Nu stii ce sa spui, ce sa ceri….te gandesti ca Dumnezeu stie deja, intelege….
Si-apoi, cand deschizi ochii , ramai mirat….Esti in acelasi loc si totusi, lumina e mai intensa, mai clara…sufletul tau e mai linistit si usurat…Stii ca Dumnezeu ti-a zambit, ti-a dat un semn….Esti mai optimist, mai increzator….Va gasi EL o cale sa te ajute, sa te sfatuiasca….atunci cand tu nu mai poti……”